8 saker du inte visste om den eteriska oljan Helichrysum

helichrysum

Vi älskar Helichrysum; den finns i några av våra favoritblandningar såsom Deep Relief men är också fantastisk på egen hand. Lite jordaktig och lite kryddig, dess uppiggande doft kan jaga bort den trötta stämningen i vilket rum som helst. Det här är bara ett par exempel på vad som gör den här eteriska oljan till en riktig stjärna.

Det här är ett måste i din kollektion men samtidigt är den här växten lite gåtfull så här ger vi dig åtta tips och fakta om den här favoritoljan som kan intressera din inre botanist! Använd den här informationen för att skryta med din kunskap om eteriska oljor på nästa fest – du kommer att bli en eterisk oljeguru bland dina vänner.

  1. Hedblomster kallas även immortell eller evighetsblomma, kanske tack vare att oljan från blommorna jämnar ut fina linjer och ojämn hy. Vad sägs om en spakväll hemma?
  1. Hedblomster är en självsådd växt som ingår i solrossläktet. Den växer i stenig och sandig mark vid Medelhavsområdet. Om du gillar hedblomsterolja bör du boka en resa till Kroatien på en gång. Bara så att du vet!
  1. Ordet “helichrysum” har rötter i latin och grekiska och betyder guld. De små, vackra och gyllene blommorna förtjänar verkligen sitt namn.
  1. Har du hamnat i en svacka? Ta några droppar Helichrysum och Eucalyptus Radiata i din doftspridare. Den friska, jordaktiga och uppiggande doften kommer att fräscha upp ditt rum och hjälpa dig att koncentrera dig på den där långa listan med saker som måste göras. Det skadar inte heller att använda blandningen vid läxläsning.
  1. Små blommor innebär en liten mängd eterisk olja. Vi ångdestillerar de delikata blommorna och även om vi inte får så mycket olja från varje destillering så har oljan en fyllig och komplex doftprofil med de naturliga beståndsdelarna nerylacetat, gamma-kurkumin och alfa-pinen.
  1. På väg till gymmet? Ett av våra favoritsätt att använda oljan Helichrysum är i en sportmassage. Blanda några droppar Helichrysum och Peppermint med Young Living V-6 och massera in i musklerna. Vi lovar att löpbandet inte kommer vara så skräckinjagande imorgon.
  1. Hedblomster skördas ofta från vildvuxna växter på den steniga kusten i Dalmatien i Kroatien men Young Livings hedblomster odlas i Split, Kroatien. Genom att odla den här sällsynta växten bidrar Young Living till att skydda den från överskördning. När du använder vår eteriska olja Helichrysum stöttar du ett hållbart jordbruk. Det känns väl bra?
  1. Har huden blivit torr och matt från solen? Ge huden ny energi med den lugnande och väldoftande blandningen av Helichrysum, Lavender och kokosolja. Massera försiktigt in blandningen på huden och slappna sedan av med en honungs- och lavendellemonad för att riktigt svalka dig.

Så här använder du eterisk immortelle

Rosacea och couperosa
Blanda 2 droppar immortelle med 2 droppar med Young Living V-6, ringbloms- hampa- eller nattljusolja. Som alternativt kan du blanda 1-2 droppar immortelle i din hudkräm. Applicera blandningen lokalt på utsatt område.

Hudläkning efter kirurgiska behandlingar
Blanda 2 droppar immortelle med 2 droppar nyponrosolja. Applicera lokalt på utsatt område 2 gånger om dagen.

Anti-age
Blanda 2 droppar immortelle med 2 droppar med Young Living V-6, -nyponro-, argan-, hampa- eller tranbärsolja. Applicera lokalt 2 gånger om dagen. Applicera blandningen på ansikte, hals och dekolletage morgon och kväll.

Blåmärken
Applicera 1-8 droppar på utsatt område. Detta hjälper främst direkt efter att skadan inträffat. Upprepa behandlingen var 30:e minut för att sedan behandla blåmärket 3-4 gånger om dagen.

Blodcirkulation
Blanda 2 droppar immortelle med 2 droppar med Young Living V-6 samt 2 droppar johannesörtsolja. Massera in blandningen på utsatt område 2 gånger om dagen.