Allt om doftspridning Konsten att sprida eteriska oljor

Diffuse

En aroma diffuser, eller oljediffuser som de ibland kallas, är en maskin som blandar vanligt vatten med eteriska oljor och som sedan fyller ditt hem med en väldoftande ånga. En aroma diffuser kan stå på i upp till 24 timmar och kan användas i alla rum, från kontoret, till badrummet och sovrummet. Eteriska oljor har många olika hälsofördelar och du kan byta doft i din diffuser hur ofta vill. Läs vidare för att veta mer om aroma diffusers och vilken typ av olja som passar dig bäst!

Vad är fördelarna med en aroma diffuser?

Aroma diffusers har många olika fördelar och kan därför användas vid alla möjliga olika tillfällen. Det mest självklara är att de ger ditt hem en trivsam doft som gör mycket för hemtrevnaden. Många personer som är känsliga mot parfymer och andra starka dofter märker att de kan använda eteriska oljor i en aroma diffuser utan problem. Dessutom kan olika dofter ha olika fördelar, till exempel kan de vara avslappnande, uppiggande eller öka den mentala förmågan.

Ytterligare en fördel med aroma diffusers är att de hjälper till att höja luftfuktigheten i torra hem och sedan hålla den på en jämn nivå. Det här är bra både för din hud och ditt hår men även för växter och möbler. Till skillnad från doftljus och rökelser är aroma diffusers mycket säkra så de kan därför användas i barnrum och det går bra att lämna huset medans diffusers står på.

Välj bland flera olika oljor till din aroma diffuser

Hur väljer jag oljor till min aroma diffuser?

Du välja mellan ett nästan oändligt antal olika oljor att ha i din aroma diffuser. Man kan välja att bara använda en olja eller att bland olika. Är man osäker på vilka oljor som passar bra ihop så kan man köpa färdiga blandningar. Några av de vanligaste eteriska oljorna är lavendel (som är lugnande och bra mot stress och sömnproblem), citron (som är upplyftande, energigivande och renande) och pepparmynta, som hjälper koncentrationen och kan lindra huvudvärk.

Andra populära val är frankincense, salvia, bergamott, ylang ylang, grapefrukt och ros. Mer ovanliga men välgörande oljor inkluderar vintergröna, kanel, thieves och aboundens. Det går lätt att hitta ytterligare information på internet om vilka oljor som ger vilka fördelar. Självklart kan du också välja oljor enbart för att de har en härlig doft. När du har valt vilken olja du vill ha droppar du i 3-5 droppar i din diffuser och fyller sedan på med vatten.

Aroma diffusers – för alla hus och hem

Genom att byta oljor i din aroma diffuser kan du enkelt anpassa den efter dina behov och humör. Eftersom att den kan stå på i upp till 24 timmar utan att vara brandfarlig kan den också användas medans du sover, är ute ur huset samt i barnrum. Tänk på att det alltid måste finns vatten i din aroma diffuser innan du använder den däremot ska den inte vara överfull eftersom att det kan påverka effektiviteten. De flesta aroma diffusers har en linje på insidan som visar hur mycket vatten man ska fylla på.