Apelsindoftande morotssoppa

Du behöver:

  • 1 kg morötter
  • 1 stor gula lök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraîche
  • Persilja
  • 3 dr. eterisk olja orange plus
  • Valfritt pumpakärnor

Gör så här

Skala och hacka löken och  morötterna grovt. Skala och riv ingefäran fint.

Fräs löken på svag värme ett par minuter i en kastrull och lägg i morötter och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter.

Häll på vatten och buljong och koka upp. Smaka av med salt, peppar och persilja

Koka cirka 10 minuter och känn efter så att morötterna är mjuka.

Mixa soppan slät och rör i crème fraiche och eterisk olja orange.

Mixa eventuellt lite till så att det hela blandas.

Rosta pumpafröna i en torr stekpanna och strö lite frön soppan.

Prova även gärna med eterisk olja lime eller koriander. Mmmhhh så gott.