Frankincense

300

Frankincense

Visste du att de tre gåvorna som gavs till Jesusbarnet för mer än 2000 år  var guld, rökelse och myrra. Självklart ansågs alla tre gåvor vara otroligt värdefulla och speciella. Och kan du tänka dig att frankicense var mer värdefullt än guld i forntida kulturer?

Hur doftar Frankincense?

Du vet kanske redan att Frankincense har en väldigt speciell doft: balsamisk, söt, honungsliknande och träaktig. Den balsamiska doften kommer från den naturliga beståndsdelen alfapinen. Det är verkligen en doft man förälskar sig i på en gång när den fyller rummet eller används som parfym och den varar i flera timmar. Man känner sig helt ompysslad av den varma och behagliga doften.

Bra att veta

Idag uppskattar vi den eteriska oljan från hartset men förr i tiden gav man själva hartset som gåva som sedan brändes för att fylla luften med doften av ”franc encens” som betyder högkvalitativ rökelse. I Mellanöstern anses den fortfarande vara en helig olja och har använts i religiösa ceremonier i tusentals år. Frankincense nämns till och med i Ebers Papyrus, ett egyptiskt dokument från cirka 1500 f.Kr.

Användningstips:

  • Använd oljan i vår Dewdrop Diffuser för att sprida doften i rummet
  • Använd Frankincense på ansiktet så här: blanda oljan med Young Livings hudvårdssortiment ART® för att riktigt skämma bort dig själv. Använd en eller två droppar i en liten mängd ART® Light Moisturiser.
  • Tillsätt den i Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex och ge dig själv en avkopplande massage.
  • Sprid oljan när du yogar för att få ut så mycket som möjligt av stunden.
  • Den passar bra ihop med följande blandningar: Acceptance, 3 Wise Men, The Gift.