Har du ett mål om bättre egenvård 2023??

Eteriska oljor har visat sig höja humöret, främja avslappning, öka fokus och ge känslor av frid. De är med andra ord perfekta för att utöva egenvård!

Att ta hand om sig själv är inte själviskt, och det är inte svårt att göra. Egenvård går längre än en dag på spa. All aktivitet som du ägnar dig åt som tar hand om ditt mentala, fysiska och känslomässiga välbefinnande anses vara egenvård. Eteriska oljor har visat sig höja humöret, främja avslappning, öka fokus och ge känslor av frid. De är med andra ord perfekta för att utöva egenvård! Här är 8 sätt att utöva självvård med eteriska oljor.

Självvård med eteriska oljor

När jag berättade för mina två närmaste vänner att jag skrev ett blogginlägg om egenvård, skrattade de båda högt. Inget skämt. Jag är riktigt, riktigt dålig på egenvård. Men jag vill bli bättre. Jag måste bli bättre, för mig själv och min familj.

Det här nyåret reflekterade jag lite över vad som saknades i min dagliga rutin, och vad jag kunde göra annorlunda för att göra detta till mitt bästa år hittills. Jag insåg att det största som saknades var ”mig”-tid. Några ögonblick för mig själv varje dag, gör bara något som jag ville göra. Som en upptagen, arbetande egenföretagande kvinna, är dessa stunder få och långt emellan. Vid slutet av dagen är min kopp tom.

Så jag gjorde det till mitt mål i år att ägna minst 15 minuter om dagen åt att ta hand om mig själv. Idag tog jag en långpromenad med min hund. Imorgon kanske jag läser några kapitel i en bok. Varje dag är jag engagerad i att ta hand om mig själv, även om det bara är för ett ögonblick.

Hur man utövar egenvård egentligen?

När jag började lära mig mer om egenvård fann jag att det är viktigt att göra det till en avsiktlig handling. Oavsett om det är att spendera tid på en utomhuspromenad, få en behandling, läsa en bok eller ta en stund för morgonmeditation, kan det enkelt integreras i din dagliga rutin.

Vi gör ju redan många av dessa aktiviteter under vår tid, men för att verkligen dra nytta av dessa handlingar måste du behandla dessa ögonblick som planerade händelser som har ett syfte.

Om du är en kalendertyp som jag som person, försök lägga till dessa aktiviteter i din kalender och ställ in en påminnelse. Du kan till och med göra det till något du redan gör varje morgon, som att ta en oavbruten dusch innan du börjar dagen. Det finns så många stunder i din dag för att införliva fridfulla egenvårdsaktiviteter.

8 sätt att utöva egenvård med eteriska oljor

1. Ta ett bad

Jag älskar att bada eftersom det tvingar mig att dra ur kontakten. Inga telefoner och inga distraktioner. Att bada i ett badkar kan hjälpa till att minska stress, lindra värkande muskler och kan lugna ett rastlöst sinne. Förstärk effekterna med en hemmagjord badbomb eller badsalt. Att lägga till eteriska oljor i ett bad har många terapeutiska fördelar. Prova lavendel om du varvar ner efter en lång dag, eller Stress Away för att rensa tankarna. Möjligheterna är oändliga. Lyssna på din kropp och välj en olja som stödjer hur du mår!

2. Rengör ditt boende

Nu kanske vissa säger att städning inte är avkopplande, medan andra skulle hävda att städning av boendet kan vara återställande. Skräp och smutsig disk kan få vissa människor att känna sig överväldigade eller oroliga. För mig ger städning och organisering en känsla av kontroll i en annars kaotisk miljö. Försök att ägna tid varje dag åt att ta itu med en ny syssla. Rengöring med eteriska oljor är bara ett annat sätt att införliva aromaterapi i din dagliga rutin. Dessutom känns det så bra att du inte tar skadliga kemikalier för att städa ditt hem.

3. Ge din hud lite kärlek

De flesta förknippar hudvård och skönhetsbehandlingar med egenvård. Ingen behöver få en ansiktsbehandling eller massage, men det är såå trevligt. Det är lyx som får oss att känna oss bortskämda. Ta dig tid att exfoliera huden några gånger i veckan, applicera en ansiktsmask från Young Living eller rulla på ett hudserum med en jaderoller. Jag upptäckte nyligen Jade Rollers och jag är besatt! Detta trendiga skönhetsverktyg kan öka cirkulationen i ditt ansikte och hals och minska svullnader. Ta med spat till ditt badrum varje kväll!

4. Ta en varm dusch

För de dagar då du inte har tid att bada kan en varm dusch med en duschbomb ha en liknande effekt. Placera en duschbomb på golvet i duschen och låt vattnet rinna över den. Oljorna kommer att släppas ut i luften och ge en uppiggande upplevelse. Jag älskar också att sprida oljor i duschen med min Haven Ceramic Diffuser!

5. Skäm bort dig med en söt godbit

Egenvård kan innefatta att äta. Det ska inte ses som en svaghet eller ens ”fusk”. Även om det är viktigt att äta en välbalanserad kost för den övergripande hälsan och konditionen, är det nödvändigt att då och då unna sig en söt godis. Prova som exempel en hemmagjord cupcake med lavendel.

6. Sitt ner med en bok och en kopp te

Att läsa är en annan lugnande aktivitet som räknas som egenvård. Förstärk effekterna med en kopp lavendelkamomillte. Denna kombination är bara sagolik. Detta tröstande recept för läggdagste innehåller en blandning av lugnande kamomillte, honung och eterisk olja för vitalitet av lavendel. Kamomillte främjar en känsla av lugn och avslappning och förbereder din kropp för sömn. Lavender Vitality har en mild blommig smak och kan användas för att lindra nervösa spänningar. Det finns inget som är så tröstande och återställande med en varm dryck.

7. Omge dig med växter

Trädgårdsskötsel har många hälsofördelar. Inomhusväxter är inte bara vackra att titta på, utan de kan också förbättra humöret och produktiviteten. Inomhusväxter renar luften i ditt hem genom att absorbera koldioxid och frigöra syre. De avger också kemikalier som kallas fytoncider till luften som har visat sig sänka kortisolnivåerna. Att ta hand om en växt kan vara otroligt givande och stärka självkänslan.

8. Ta en stund för dig själv

När dagen är slut, fyll på din diffusor med något av dessa nedanstående oljorna för avkoppling. Ta sedan plats i soffan och sjunk ner i en stund av lugn. De bästa eteriska oljorna för att främja egenvård

* Ylang Ylang – filtrerar bort negativ energi

* Orange – upplyftande

* Lavendel – ökar avslappningen

* Stress Away – förnyar andan

* Rosmarin – lindrar ångest

* Pepparmynta – förbättrar koncentrationen

* Basilika – bekämpar mental trötthet

* Helichrysum – klargörande och jordning