Sund och Lycklig
Med naturens kraft i handen

Sund och Lycklig´s Blogg

2023-11-08

4 tips för att få en god natts sömn

Blog-Tips-For-Sleep-BodyImage1.jpg
Sömn är något av det viktigaste i livet. Vi tillbringar cirka en tredjedel av livet sovandes och kvaliteten på vår sömn kan ha stor inverkan på vår allmänhälsa och vårt välmående. Men det går inte att komma ifrån att det kan vara otroligt svårt att få en god natts sömn. De goda nyheterna är att det finns mycket man kan göra för att förbättra sömnen. I det här blogginlägget ger vi dig fyra tips på att främja en god natts sömn så att du kan känna dig pigg när du vaknar och redo att ta dig an dagen.

Tips 1: Skapa en behaglig sovmiljö
Blog-Tips-For-Sleep-BodyImage2.jpg
Först av allt vill vi prata om hur man kan skapa en behaglig och rogivande miljö. Man kan bland annat fokusera på ljus- och ljudnivåerna. Om du har tänkt köpa en ny doftspridare kan vi rekommendera Young Livings Dewdrop Diffuser som har en inställning med ett ljus som liknar en fladdrande ljuslåga.

Om du behöver avskärma dig från störande ljud kan du ta en titt på vår Feather The Owl Ultrasonic Diffuser som har en inbyggd ljudmaskin. Ett annat alternativ är vår Aria Ultrasonic Diffuser som har inbyggda högtalare så att du kan koppla in en egen musikspelare och spela den musik eller de ljud som hjälper dig att koppla av. Andra sätt att skapa en behaglig miljö i sovrummet är att använda mörkläggningsgardiner eller en ögonmask för att stänga ute ljuset som kanske håller dig vaken.

Tips 2: Skapa en avkopplande läggdagsrutin
Blog-Tips-For-Sleep-BodyImage3.jpg
Något annat som kan påverka hur snabbt man somnar eller om man vaknar på natten ä
r ens läggdagsrutin. När man har en etablerad läggdagsrutin signalerar man till kroppen att det är dags att sova. Varva ner före läggdags med avkopplande aktiviteter såsom ett varmt bad, lugn yoga eller med en god bok.

Young Livings Lavender Calming Bath Bombs passar perfekt när man vill varva ner efter en lång dag.

Dessa badbomber innehåller rena eteriska oljor såsom lavendelolja som hyllas tack vare sin rogivande doft. Ett lavendeldoftande bad kan förbereda kropp och själ på en god natts sömn.

Tips 3: Skapa en fridfull stämning med hjälp av eteriska oljor
Blog-Tips-For-Sleep-BodyImage4-copy.jpg
Att använda eteriska oljor är ett utmärkt sätt att varva ner före läggdags. Ett av de bästa 
sätten att använda eteriska oljor i läggdagsrutinen är att skapa en egen blandning i en roll-on-flaska som du kan ha på nattduksbordet. Det är bara att blanda några droppar av dina favoritoljor tillsammans med en basolja för att skapa en personlig blandning.

Experimentera med olika oljor tills du hittar den perfekta blandningen för just dig. Lavendelolja, kamomillolja, cederträolja och vetiverolja är alla oljor som har rogivande dofter. Är det svårt att välja en olja? Young Livings Freedom Sleep Collection innehåller fyra eteriska oljeblandningar som har utformats för att hjälpa dig att somna sött. Använd oljan på handlederna och nacken före läggdags för att skapa en fridfull stämning som främjar god söm

Tips 4: Använd dig av avkopplingstekniker
Blog-Tips-For-Sleep-BodyImage5.jpgSlutligen kan avkopplingstekniker hjälpa dig att släppa alla bekymmer som ofta upptar tankarna just när det är dags att sova. Andningsövningar, metoder för att slappna av i musklerna och meditation kan hjälpa kropp och själ att varva ner.

Militärens sömnmetod kan också vara något som hjälper till att distrahera dig från alla olika tankar som dyker upp. Metoden går ut på att man slappnar av i en muskelgrupp i taget. Man börjar med tårna och jobbar sig upp genom hela kroppen till huvudet. Det är viktigt att hitta det som fungerar bäst för just dig och använda det i din fridfulla läggdagsrutin.

Det behöver inte vara omöjligt att få en god natts sömn. Med dessa fyra tips kan du sova sött på nolltid. Kom bara ihåg att det är viktigt att använda eteriska oljor på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Sov gott!

Gilla den här bloggen och berätta dina tips på hur man främjar en god natts sömn!

Britta - 19:37 @ allmänt | Lägg till kommentar

Lägg till kommentar

Fill out the form below to add your own comments

För att minska automatiserad skräppost är den här funktionen skyddad med en captcha.

Detta kräver att innehåll från tredjepartsleverantören Google laddas och att kakor lagras. 
 
 
Post
Samtal
Instagram